top of page

Väliaikaiset koulu- ja päiväkotitilat muuntuvat uusiksi rakennuksiksi

Päivitetty: 26. elok. 2022

ModularSpace Finland Oy oli näytteilleasettajana farmarimessuilla 2022.


Kuvassa Marko Ruuskanen ja Niko Oksa
Mikkeliläisyritys ryhtyi kierrättämään väistötiloja


Väliaikaiset koulu- ja päiväkotitilat muuntuvat uusiksi rakennuksiksi. ModularSpace Finland Oy on saanut liiketoimiinan käyntiin ja tavoittelee kasvua.


Mikko Kontti, Länsi-Savo.


Mikkelissäkin tutuiksi tulleet väistötilat, joita myös parakeiksi kutsutaan, päätyvät parhaimmillaan kierrätykseen, ja se tapahtuu mikkeliläisen yrityksen ansiosta. Pitkäjärvellä toimiva ModularSpace Finland Oy rakentaa moduuleista uustuotantoa.

Siirtokelpoisten väistötilojen vuokrausliiketoiminta on Suomessa kasvanut nopeasti. ModularSpace Finlandin perustajat Marko Ruuskanen ja Niko Oksa ovat keksineet alaan liittyvän uuden liiketoiminnan. Yritys kierrättää niitä moduuleita, joita varsinaiset vuokrausyritykset eivät eri syistä enää käytä.

– Rakennamme niistä esimerkiksi työmaatiloja, varastoja, toimistoja, etätyöpisteitä tai pop-up-kioskeja. Äskettäin toteutimme Olkkolan Hoviin Savitaipaleelle caravanalueen huoltorakennuksen, mainitsee Ruuskanen.


Mikkeliläisyrityksellä on tiiviit yhteydet tilavuokraukseen erikoistuneeseen pörssiyhtiö Adapteoon. Oksa toimi yhtiön palveluksessa ennen kuin siirtyi oman yrityksen pariin, hyvässä yhteisymmärryksessä. Adapteolle tarpeettomia parakkeja päätyy mikkeliläisyritykselle.

ModularSpace Finland Oy osallistui 2022 Farmari-maatalousnäyttelyyn. Näyttelypäivien aikana osastolle rakennettiin yhdeksänmetrisestä parakista saunamökki. Pienempi terassilla varustettu moduuli oli tehty Farmariin esimerkiksi Järvi-Suomen Energian osastolle.

Ruuskanen määrittelee modulaariset ratkaisut helpoksi ja nopeaksi tavaksi toteuttaa tilaratkaisuja verrattuna perinteiseen rakentamiseen.


– Tämä on puu- ja teräsrakentamista kustannustehokkaasti ja ekologisesti. Rakennusaika vaihtelee parista viikosta muutamaan kuukauteen riippuen kohteesta.

Perusrunkotyypit antavat mahdollisuuden moneen, toteaa Oksa. Parakkeja tai niiden osia voidaan yhdistellä vierekkäin tai päällekkäin. Niitä voidaan sisustaa ja varustella asiakkaiden toiveiden mukaan.


Ikkunoita saa vaikka koko seinän mitalta. Moduuleja on mahdollista hankkia yksittäin tai useamman kappaleen erissä. Niihin saadaan kytkettyä niin sähköt kuin vesi ja ilmanvaihto. Modular Space Finlandin palvelusettiin kuuluu myös asennus ja kuljettaminen.
Järvi-Suomen Energian osastolle ModularSpace Finland Oy toimitti moduulista esittelytilan, jossa oli terassi.


Lähde: Länsi-Savo

LISÄTIETOJA

ModularSpace Finland Oy Marko Ruuskanen marko.ruuskanen@modularspace.fi

​+358 400 802 782Comments


bottom of page